سه‌شنبه ۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۶
۸ ویژگی کلام خوب از منظر قرآن و روایات

حوزه/ سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به اینکه زبان کلید خیر و شر است به 8 ویژگی کلام خوب در قرآن و روایات اشاره کرد و گفت: در آیات و روایات بر روی کنترل زبان بسیار سفارش شده و در موارد مختلفی توصیه شده که کلام باید آگاهانه، مستدل، به دور از تمسخر، از روی عدالت، منطبق با عمل، پاکیزه، کریمانه و بدون ابهام باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی شب گذشته طی سخنانی در حرم مطهر بانوی کرامت اظهار داشت: یکی از امور مهم در زندگی ما که به آن مبتلا هستیم مسئله گناهان صادر شده از زبان است چرا که این گناه دچار فراوانی و تنوع و بدون هزینه است به همین خاطر انسان بیشتر در معرض این معصیت است.

وی گفت: در آیات و روایات بر روی کنترل زبان بسیار سفارش شده است چراکه از زبان معاصی مختلفی صادر می‌شود و این معاصی در دسترس عموم مردم است و یکی از گرفتاری‌های انسان در حوزه اخلاق، گرفتاری‌های صادر شده از زبان است.

استاد حوزه علمیه افزود: زبان در حقیقت کلید تمامی خیر و شر است به همین خاطر تأکید شده است انسان کم‌حرف باشد چرا که سکوت بابی از باب‌های حکمت است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی خاطرنشان کرد: سخن و کلام خوب دارای ویژگی‌های خاصی است که در قرآن کریم این ویژگی‌ها ذکر شده است که اولین صفت کلام خوب آگاهانه سخن گفتن است و این در مقابل کلام جاهلانه است.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت تأکید کرد: دومین صفت کلام خوب این است که کلام باید قوی و دارای بنیان محکم و دارای استدلال باشد.

وی یادآور شد: اگر کسی محکم و مستدل حرف بزند سایر اعمالش نیز محکم خواهد بود چرا که انتخاب کلام مستدل و محکم می‌تواند راه‌گشای بسیاری از امور باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی در ادامه گفت: شکننده نبودن سخن ویژگی سوم یک کلام خوب است و باید به‌گونه‌ای باشد که سخن تحقیرکننده و دارای شماتت و ملامت نباشد که این مسئله در امور تربیتی بسیار مهم است.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت تأکید کرد: داشتن عدالت در اظهارنظرها ویژگی چهارم کلام خوب و متناسب با دستور الهی است که این مسئله در اظهارنظرهای سیاسی و اجتماعی بسیار نقش‌آفرین است.

وی خاطرنشان کرد: انطباق سخن همراه با عمل، ویژگی پنجم کلام خوب در قرآن کریم است به همین خاطر انسان باید گفتار و رفتارش متناقض نباشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی افزود: پاکیزه سخن‌گفتن ششمین صفت یک کلام خوب است چرا که اهل بهشت با همدیگر پاکیزه سخن می‌گویند.

وی تأکید کرد: هفتمین صفت کلام خوب، کریمانه سخن‌گفتن با والدین و بزرگان است که باید جوانان به این مسئله اهتمام جدید داشته باشند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت یادآور شد: رسا سخن‌گفتن و دوری از ابهام و کنایه هشتمین صفت یک کلام خوب است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha